Partierne

Skal det nye lovforslag om sessionslogning vedtages?
socialdemokratiet-42x42 dansk-folkeparti-42x42 venstre-42x42 enhedslisten-42x42 liberal-alliance-42x42 alternativet-42x42 radikale-venstre-42x42 socialistisk-folkeparti-42x42 det-konservative-folkeparti-42x42
? Ja ? Nej Nej Nej Nej Nej Nej

Socialdemokratiet

Socialdemokratiet melder først sin holdning til, om sessionslogning skal genindføres, når partiet i næste uge har hørt, hvad politiet og justitsminister Søren Pind (V) anbefaler.

– Jeg ser frem til at få forelagt politiets og myndighedernes anbefaling i næste uge og høre, hvad justitsministerens indstilling er. Før vil jeg hverken sige for eller imod, siger Trine Bramsen.

S venter på politiet og Søren Pind (30. januar 2016)

Dansk Folkeparti

– Vi opfordrer Søren Pind til at komme i gang. Det er ikke noget, vi har lyst til at vente på. Det var en stor fejl, at man afskaffede det. Det kan bidrage til, at man kan finde spor i opklaringen af store sager, siger Peter Kofod Poulsen.

– Vi mener ikke, at det påvirker privatlivets fred. Det er jo ikke hr. og fru Jensens søgning efter kageopskrifter, der bliver kigget på. Det er jo, om man har ondt i sinde. Så kan det være et ganske vigtigt redskab.

DF: Kom i gang med sessionslogning, Pind

Venstre

Vi har søndag d. 31. januar spurgt Venstre om deres holdning til sessionslogning, men desværre ikke hørt fra dem endnu.

Enhedslisten

Liberal Alliance

Alternativet

Genindførsel af overvågning af danskere på internettet? Den daværende regering afskaffede den omstridte lagring af…

Posted by Alternativet on Monday, February 1, 2016

Radikale Venstre

Læs mere: Nej til overvågning af borgernes brug af internettet

Socialistisk Folkeparti

SF mener, at retten til et privatliv ikke kun skal forbeholdes de få IT-nørder, der kan forstå at beskytte sig mod overvågning eller indsamling af deres data og personlige oplysninger. Helt almindelige mennesker kommer til kort, og derfor skal både lovgivning, kontrol og information strammes op. Retten til et privatliv er grundlovssikret og en del af menneskerettighederne, og der er et stort behov for en stærkere demokratisk forankret kontrol med overvågningen. I SF vil vi give den enkelte bedre muligheder for at beskytte sine oplysninger, der hvor overvågningen af helt almindelige mennesker er gået for langt.
Læs mere: Alle har ret til et privatliv


SF siger i en mail til os at, “vi er forresten imod sessionslogning”

Det Konservative Folkeparti

Det Konservative Folkeparti støtter ikke Venstre-regeringens forslag om at registrere danskernes internetaktivitet. Det vil gå ud over danskernes frihed og er helt ude af proportioner, siger den konservative formand Søren Pape Poulsen.

”Der skal naturligvis sættes hårdt og kontant ind over for terrorister og kriminelle. Ingen tvivl om det. Vi må dog ikke sætte vores frihed overstyr undervejs, bare fordi det virker praktisk og nemt for myndighederne. Jeg har forståelse for, at politiet synes, at det er praktisk at have adgang til alle oplysninger. Det er dog ikke det samme som, at det er rigtigt. Systematisk overvågning af alle danskere, fordi enkelte ikke kan opføre sig ordentligt, er ganske enkelt ude af proportioner,” siger Søren Pape Poulsen og understreger, at Det Konservative Folkeparti vil gå langt for at sikre danskernes tryghed.

K: Nej til logning af internetaktivitet

Billede i toppen: Folketinget, Fotograf Henrik Sørensen